در یک منطقه مشخص عواملی وجود دارند که روی تولید محصولات کشاورزی تاثیر می گذارند این عوامل عبارتند از :
سطح تکنولوژی(از قبیل منابع نیرو در کشاورزی ، استفده از بذر اصلاح شده و کودهای شیمیایی و سایر نهاده های کشاورزی)،منابع تولید(مانند کار،سرمایه و مدیریت)،سنت زارع و روش های کشاورزی و سرانجام عوامل فیزیکی و بیولوژیکی محیط از قبیل حرارت و نور وغیره.مسلما توسعه ی کشاورزی فقط در بالا بردن سطح تکنولوژی و شناسائی عوامل محیط محدود نشده بلکه باید حداکثر استفاده را از عوامل محیط نمود تا بدون متحمل شدن هزینه های اضافی بازده تولید را بالا برد.
در کشاورزی سنتی تولید کشاورزی را می توان افزایش داد:
1- افزایش سطح زیر کشت
2- افزایش میزان محصول در واحد سطح(افزایش عملکرد)
ولی راه مهمتر دیگری وجود دارد که بدون متحمل شدن هزینه های اضافی و با استفاده از آب و کود موجود بتوان تولید بیشتری نمود وآن استفاده از((زمان)) است که شامل افزایش تولیدات کشاورزی در واحد سطح با کشت بیش از یک گیاه در یک سال زراعی می باشد.
در یک نقطه مشخص،مدت زمان قابل کشت و کار گیاهان به حرارت،نور و آب بستگی دارد. کاملا مشخص است که نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری مانند ایران، آب عامل محدود کننده زمان کشت و کار و در نتیجه تولید بوده وباید سعی نمود که با حداکثر بهره برداری از آب موجود میزان تولید را افزایش داد. بهترین و شاید تنها راه رسیدن این مقصود انجام ((چندکشتی)) و ((مخلوط)) است.